Forum » Off Topic » Real-Life-Tog
"Københavns Lufthavne og DSB indgår strategisk partnerskab"

Udskriv debat

  "Københavns Lufthavne og DSB indgår strategisk partnerskab"
Skrevet af Tramways.dk, 13/12-2010 23:21 (#1)

Artikel fra Svellenyt > "DSB's intranet"

"Københavns Lufthavne og DSB indgår strategisk partnerskab

10.12.2010 14:05

Martin Sun Larsen

Nyt partnerskab skal tiltrække nye kunder. DSB's ambition er at fordoble markedsandelen i trafikken til og fra lufthavnen fra de nuværende 40 procent til 80 procent.

Københavns Lufthavne (CPH) og DSB har indgået et strategisk partnerskab, som CPH's salgsdirektør Carsten Nørland og DSB's administrerende direktør Søren Eriksen underskrev fredag formiddag.

Første skridt i det tættere samarbejde er direkte InterCityLyn-tog mellem Jylland, Fyn og Københavns Lufthavn, Kastrup fra køreplansskiftet. I forvejen kører der et InterCity-tog hver time, og med et lyntog oveni, får østjyderne et direkte tog til og fra Kastrup cirka hver halve time.

Også over Øresund er der forbedringer. I myldretiderne kører DSBFirst fra køreplansskiftet hvert 10. minut i myldretiderne mellem Malmö Central og Københavns Lufthavn, Kastrup.

Vil fordoble markedsandel
Med forbedringerne vil togene på sigt kunne fordoble deres markedsandel, vurderer DSB's administrerende direktør Søren Eriksen.

"Jeg mener, ambitionen skal være, vi fordobler vores markedsandel i trafikken til og fra lufthavnen fra de nuværende 40 procent til 80 procent, så kunderne kan lade bilen stå hjemme," siger han.

Flere forbedringer i fremtiden
På sigt vil CPH og DSB udvide samarbejdet med yderligere tiltag - på listen over tiltag, som parterne drøfter, indgår der overvejelser om at gøre det muligt at langtidsparkere bilen ved en station, tjekke ind og aflevere bagagen på stationen, sætte sig ind i toget og køre direkte til lufthavnen og være omfattet af DSB's Rejsetidsgaranti, der dækker, hvis uheldet skulle være ude, og flyet er fløjet.


På den helt korte bane vil CPH og DSB foruden flere tog til og fra lufthavnen gøre det endnu lettere for kunderne at tjekke ind på stationerne og orientere sig om togenes afgangstider i lufthavnen."


Een ting er særligt interessant, omend det ganske givet er komplet urealistisk, og nok aldrig bliver til noget. Men en forudsætning for at det som jeg har markeret med rødt kan blive ført ud i livet, er da at man genopliver den gode gamle Godsekspedition! Det kunne være utroligt festligt/hyggeligt, men som sagt, det er nok komplet urealistisk...
Brugers avatar
Tramways.dk

MedlemAntal indlæg: 70
Tilmeldt: 20/9-2009
Alder: 33
Status:
SV: "Københavns Lufthavne og DSB indgår strategisk partnerskab"
Skrevet af Bab, 14/12-2010 00:45 (#2)

Jeg kan ikke se, hvorfor det skulle være urealistisk. De skriver direkte tog, så spørgsmålet er jo mere, hvad "direkte" indebær. Aalborg, Århus, Fredericia/Middelfart, Odense og Kbh/Kastrup. Så skal der bare oprettes godsindlevering på 4-5 steder, og det kunne laves, så man skulle bestille mindst et døgn før og aflevere et særligt sted på Stationen eller endda i selve toget. Det eneste sted jeg ser et problem er i selve lufthavnen, hvor det jo så skulle overgives til lufthavnspersonalet. Det bør dog heller ikke være et problem, hvis man virkelig ønsker en service.

Hvis de mener, at man selv skal hente det på et udleveringsted på stationen, så tror jeg ikke, at servicen holder. Folk har oftest for travlt til at kunne lede efter et sted og bagefter vente på deres baggage. Så hellere havde det med i toget.

Bab
Brugers avatar
Bab

EkspertAntal indlæg: 1577
Tilmeldt: 9/5-2005
Bopæl: Fredericia
Alder: 58
Status:

RailWorks Danmark - Stedet hvor RailWorkers mødes
 
Redigeret af Bab, 14/12-2010 00:50

Spring til debat:
Lignende emner
Debat Forum Svar Nyeste indlæg
"DR laver togturs-tv efter norsk model" Real-Life-Tog 49 25-12-2011 04:49
De der "skilte"? Real-Life-Tog 5 24-03-2011 22:34
3 stk "På sporet af" bøger Sælges 3 26-02-2011 15:46
MY 1201-1202 "Marilyn Monroe" Real-Life-Tog 2 04-02-2011 23:05
"Failed to open package" aktivitet Aktiviteter 3 24-10-2010 00:30
Del denne tråd
URL:
BBcode:
HTML: