Forum » Off Topic » Snik-Snak
Dansk payware... ?

Udskriv debat

  Dansk payware... ?
Skrevet af hkp, 25/1-2006 18:46 (#61)

Hej alle

Jeg kan også kun se at payware ku være sjovt at blive prøvet af. Ser man på DK2000D, er den downloadet alene her fra tog-sim 9000 gange! Forestiller man sig at den kostede 100 kr. Og efterfølgende mindre opdateringer selvfølgelig gratis. Hvor mange af de 9000 tror i ikke ville betale 100 kr. for denne rute? Jeg ville da. Lad os bare sige 2000. Det er pludselig 200.000! Er det ik værd at lave lidt regnskab for? Jeg har stemt klart ja. Men det vil selvfølgelig kræve at folk er enige om 3D osv, så man ikke kan bruge alt det gratis tilbehør. Så der er selvfølgelig mange hvisser. Men mener også at man bør forsøge.

Når mange danskere køber udenlandske payware ting (det må de jo gøre siden de står på hylderne i bl.a. betafon, de havde det jo ik uden forespørgsel). Så vil de da sikkert være endnu mere villige til at betale for danske ting... Ja jeg ville da.

MVH
Hans Pedersen
Brugers avatar
hkp

Meget øvet



Antal indlæg: 281
Tilmeldt: 18/12-2004
Status:



SV: Dansk payware... ?
Skrevet af knudbe, 25/1-2006 18:58 (#62)

Hej Hans,

Du har måske ret, men....

Mht. DK2000, så har jeg jo måtte opgive forskellige ting. Selvfølgelig vil det da blive rettet (håber jeg da), men hvis det nu havde været en payware, så ville jeg jo være ganske utilfreds, hvorimod det som det er nu blot er en situation, hvor jeg tænker "Ok, så kan det altså ikke lade sig gøre. Så dropper vi det bare".

En anden ting er, hvis det virkelig får den succes som du nævner, så skal Erich til at være momsregistreret. Det får måske også - eller rettet det gør det - indflydelse på forskellige sociale ydelser m.m. Man er også pludselig selvstændig erhvervsdrivende og skal måske skifte arbejdsløshedskasse...
Nej, hvis indtægterne holdes nede på et niveau så det af det offentlige stadig betragtes som en hobby - en skattepligtig hobby, men trods alt en hobby, så vil det nok være det bedste for alle parter. Altså medmindre at Erich og andre direkte vil gå efter at blive professionelle train-byggere og forvente at leve af det.
Brugers avatar
knudbe

Ekspert



Antal indlæg: 5249
Tilmeldt: 7/1-2005
Bopæl: Dragør
Alder: 70
Status:

Mvh Knud
---
RailWorks Danmark - Stedet hvor RailWorkers mødes
[url=www.RailWorks.dk]www.RailWorks.dk[/url]

SV: Dansk payware... ?
Skrevet af bl, 26/1-2006 12:32 (#63)

Vil det så sige, at aktivitetsbyggerne skal betale for modellerne, inden de kan lave aktiviteter, eller skal de have modellerne gratis? For der skal vel også betales for aktiviteterne? Og det hedder vel både ruter og materiel gratis til aktivitetsbyggerne, da det jo ikke er alle og enhvers sag at sætte sig ned og lave en fornuftig aktivitet, selvom man er i besiddelse af ruter og materiel. Jeg melder mig i så fald som aktivitetsbygger...

Bjarne

Bjarne
Brugers avatar
bl

Ekspert



Antal indlæg: 1111
Tilmeldt: 16/4-2004
Alder: 79
Status:


SV: Dansk payware... ?
Skrevet af Thomas_, 26/1-2006 12:47 (#64)

Med mindre der er en aftale om det, vil jeg som udgangspunkt mene de også skal betale for det. Hvis jeg udgav noget payware.
Brugers avatar
Thomas_

Ekspert



Antal indlæg: 1877
Tilmeldt: 25/7-2004
Alder: 42
Status:


SV: Dansk payware... ?
Skrevet af Ghosttrain, 26/1-2006 12:54 (#65)

Hej med Jer

Nu synes jeg at diskutionen er løbet lidt af sporet. Det emnet her drejer sig om er om folk vil betale for et stykke rullende udstyr ikke andet. Det er så op til den enkelte bruger / aktivitetsbygger om man vil benytte dette udstyr. Der er ikke nogen grund til at gøre sig tanker om hvorvidt en aktivitetsbygger kan/skal tage penge for sine aktiviter hvis han benytter dette paywareudstyr. Det er i forvejen helt op til aktivitetsbyggeren, og han er i sin gode ret til det så længe han ikke rent fysisk leverer et stykke købt/downloadet udstyr med til aktiviteten. Det sidste vil nemlig være et brud på copyrightreglerne.

Jeg synes at diskutionen er drejet over i et hjørne hvor det først og fremmest går ud på at tage modet fra de personer der gerne vil forsøge sig med paywareudstyr. De bliver slået oven i hovedet med div regler om skatteregistrering, fortrydelseret og lign. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at disse personer nok selv skal finde ud af de gældende regler på de forskellige områder.

Men når alt kommer til alt, og vi koger suppen her ind til et minimum, er det så bare ikke sådan at alle helst vil have alt gratis Grin Grin

PS vil lige gerne tilføje at jeg også gerne betalte en lille skærv for noget af alt det flotte oldtimerudstyr der bliver lavet. ( Så ved designerne nok selv hvem de er Grin )
Brugers avatar
Ghosttrain

Ordstyrer



Antal indlæg: 3395
Tilmeldt: 12/4-2004
Bopæl: Nykøbing Falster
Alder: 68
Status:

Med venlig hilsen
Erich (Ghosttrain) Falensteen
>>Administrator<<

SV: Dansk payware... ?
Skrevet af bl, 26/1-2006 17:05 (#66)

Hej Erich!

Der er jeg bestemt ikke enig med dig! Det kan godt være, at hele diskussionen blev startet op med henblik på salg af materiel, men der er da tre ting, der hænger sammen, når vi taler MSTS, Ruter, Materiel og Aktiviteter. Det ene er ikke helt rigtig sjovt uden de to andre. Det er jo også betegnende, at de pay-ware ting, der er mest salg i, omfatter alle tre elementer.

Med OTK's bonus CD prøvede vi i al beskedenhed at efterligne konceptet, blot var det gratis for medlemmerne.

Jeg må give Freddy ret, det frugtbare miljø, som vi oplever lige nu, skyldes i høj grad, at det er lysten, og ikke pengene, der driver værket. Indtil nu har alle de gratis ting været inspiration for endnu flere gratis ting. Og vi kan ikke undvære hinanden og lysten til at lave mere.

Rutebyggeren inspirerer aktivitetsbyggeren, tilsammen inspirerer de materielbyggeren etc. etc. Så inderst inde tror jeg heller ikke på ideen (og så er vores område meget beskedent, derfor er det helt anderledes med Flight Simulator, som uanset model appellerer til alle flyinteresserede over hele verden), selvom det ville være ganske interessant, hvis den gruppe, jeg er medlem af, kunne begynde at tage et gebyr for hver hentede eksemplar. For i alt har vi vel efterhåneden offentliggjort hen imod små hundrede forskellige stykker materiel i mange varianter.

Bjarne
Brugers avatar
bl

Ekspert



Antal indlæg: 1111
Tilmeldt: 16/4-2004
Alder: 79
Status:


SV: Dansk payware... ?
Skrevet af AndreasM, 26/1-2006 23:54 (#67)

Er helt enig med Erich!

bl skrev: Rutebyggeren inspirerer aktivitetsbyggeren, tilsammen inspirerer de materielbyggeren etc. etc.

Kan godt være det gælder for dig, men tror mindst halvdelen af dem i denne tråd, der kunne være potentielle materielpaywarebyggere, ikke hører under det koncept. For dem er det væsentlige at bygge modellen, se den "komme til live" om du vil, og sidst de rørte en aktivitet er mindst 2 år siden Grin Sådan har jeg det også selv.
Brugers avatar
AndreasM

Erfaren bruger



Antal indlæg: 681
Tilmeldt: 26/2-2005
Bopæl: Brønshøj
Status:



SV: Dansk payware... ?
Skrevet af Thomas_, 27/1-2006 00:32 (#68)

AndreasM skrev: og sidst de rørte en aktivitet er mindst 2 år siden Grin Sådan har jeg det også selv.


Sidst jeg rørte en aktivitet, var inde på danmarks jernbanemuseum hvor jeg prøvede German Railroad med deres raildrivere.. Så ja, det er vist mindst 2 år siden.. Smile

Med alt respekt for de danske rute og aktivitets byggere, så har danske aktiviteter har aldrig sagt mig noget, Jeg savner simpelthen realisme i ruten, og det mener jeg ikke man får i MSTS..

Dertil skal det for mit egen vedkommende siges, at jeg aldrig har lavet materiel inspireret af hverken rute eller aktivitets byggere.. Jeg har gjort det for min egen skyld, og for ikke mindst at glæde andre folk..
Brugers avatar
Thomas_

Ekspert



Antal indlæg: 1877
Tilmeldt: 25/7-2004
Alder: 42
Status:


Spring til debat:
Lignende emner
Debat Forum Svar Nyeste indlæg
Endelig dansk materiel til RW Materiel 9 22-03-2015 17:23
dansk rute Ruter 3 19-01-2012 12:09
MSTS på dansk? Andet 3 31-08-2010 10:16
Svensk-dansk rute Generelt 5 08-05-2010 16:22
Video - Dansk tog Real-Life-Tog 21 14-03-2010 15:34
Del denne tråd
URL:
BBcode:
HTML: