FAQs: Materiel
AI filer - Hvad er det?
AI filer er trafik filer, d.v.s. at de bruges kun til trafik tog ( dem du møder ).
En alm. eng fil indeholder cab, cab sound og en masse oplysninger om lys, som ikke er nødvendige og er noget tungt noget, som MSTS skal slæbe rundt med i en aktivitet.
Da vi alle ved, at MSTS i forvejen har sine begrænsninger, må vi prøve og hjælpe lidt til og det kan man gøre med AI filer, hvor disse oplysninger er fjernet.
En anden ting. Har du lys på de trafik tog du møder i en aktivitet, når du køre den? Det har du med AI filer. Det viser sig ydermere, at AI engfiler køre hurtigere end almindelige eng filer som trafik, så noget må det have lettet.
Det skal dog lige siges, at du ikke får lys på dine trafik tog i en aktivitet, bare ved at installere disse AI filer, aktiviteten skal bygges med dem.

Det er da ikke særligt morsomt, at lave en aktivitet, der køre i mørke og det eneste man oplever ved et modkørende tog er, lyden af det, for man kan jo ikke se det, der er jo ikke noget lys på.

Der er dog enkelte Danske lokomotiver, der har indbygget AI, i den originale eng fil, så dem er der lys på, men de aller fleste mangler.
Der mangler forskellige lyde både inde i toget og udenfor foreksempel horn, motor eller bremselyd ?
Tjek at du har sat alle lydindstillinger i MSTS på højeste indstilling.
er der en der kan hjælpe mig jeg har et lille/stort problem. hvordan får jeg de vogne jeg downloader koblet til mine lokomotiver...?
For at bygge en stamme bestående af Loko og vogne, må man lave en consist.
En consist er en lille fil, der fortæller MSTS, hvordan togstammen skal se ud. Den ligger i mappen CONSISTS.
Consisten laves ved hjælp af et program, der hedder ConBuilder (CB). Programmet CB kan downloades her : www.conbuilder.3dtrains.com
Hvad er alt det for noget med "alias cabview og lyd" ?
Alias cab og lyd er en måde at spare plads når man installerer mange udgaver af samme lokomotiv. Istedetfor at hvert lokomotiv har sin egen cabview og lyd mappe, laver man en samlet installation som man så laver "alias" filer til hos det enkelte lokomotiv. Det har to fordele : man sparer en del plads i installationen, typisk 5 til 10 MB pr. lokomotiv, og man kan nøjes med at lave hvert lokomotiv med kun de filer der skal bruges til det, dvs. at istedetfor at skulle hente foreksempel 15 MB hvergang kan man nøjes med 2-3 MB.
Hvor og hvordan installere man AI ( trafik ) filer?
Eksempel: DSB IC3 VIA.
1) Download og installer DSB IC3 VIA.
Toget vil lægge sig i følgende sti: (X=det drev hvor din Train Simulator ligger).
X:\Programmer\Microsoft Games\Train Simulator\TRAINS\TRAINSET\DSB IC3 VIA
2) Download AI filen DSB IC3 VIA. Pak denne fil ud i en midlertidig mappe. Filen indeholder en "Læs mig" tekst fil og to eng. filer ( mfaVIA_AI.eng, mfbVIA_AI.eng ). Disse to eng.filer, kopieres til X:\Programmer\Microsoft Games\Train Simulator\TRAINS\TRAINSET\DSB IC3 VIA.
3) Fremgangs måden er gældende for alle AI filer.
Hvordan kan jeg på en nem måde tjekke mit materiel for fejl, så MSTS ikke crasher når den starter ?
Det kan du ved at bruge et program der hedder "Conbuilder". Conbuilder kan tjekke næsten alle de mest almindelige fejl man kommer ud for. Du får en overskuelig liste op over alle problemer og kan herefter nemt rette dem. Conbuilder kan desuden bruges til med et museklik at skifte materiel ud i consist filer, og til at lave helt nye consist filer uden at skulle rode med den noget knoklede Activity editor i MSTS. Sagt på en anden måde...... spar dig selv for nogle timers irritation :-)
Hvordan løser jeg problemet med "Broken coupler" i en aktivitet?
Du henter og kører "Broken Coupler Fix" fra Team Routebuilders side, det findes på dette link: http://team.routebuilders.dk/Downloads/Utility/coupler_fix.zip